Thursday, July 18, 2024

|

spot_img

TEST/ Një gjeni i vërtetë mund ta përfundojë këtë test inteligjence në pak sekonda. Jeni një prej tyre?

po lexohet

Jo vetëm që do të mund të vlerësoni aftësitë tuaja intelektuale, por gjithashtu do të argëtoheni shumë. Mos e humbisni një mundësi si kjo! Merrni kohë për t’u përqendruar në mënyrë që të keni të gjitha shanset në anën tuaj, pastaj bëni testin.

Për çfarë është ky test IQ?

Ne do t’ju tregojmë një skemë numrash jo të plotë. Do të keni një rrjet me pesë katrorë, një i madh në qendër dhe katër më të vegjël pranë tij.

Katrorët e vegjël ndahen në dy trekëndësha që përmbajnë numra, ndërsa katrori i madh ndahet në katër trekëndësha dhe për këtë arsye përmban katër numra. Megjithatë, katrorit të madh i mungon një numër që duhet të jetë në trekëndëshin e sipërm.

Siç mund ta shihni, qëllimi juaj është të gjeni numrin që mungon. Mund të duket e vështirë, veçanërisht pasi ka një limit kohor: keni vetëm 30 sekonda për të përfunduar dhe të provoni se jeni një gjeni i vërtetë. Me përqendrim dhe logjikë të mirë, mund ta bëni.

TEST/ Një gjeni i vërtetë mund ta përfundojë

Pse të bëni një test numerik sfidash IQ?

Një test koeficient inteligjence (IQ) është krijuar për të vlerësuar aftësi të ndryshme njohëse, si logjika, arsyetimi verbal, kujtesa dhe përpunimi i informacionit. Ndërsa testet e IQ shpesh konsiderohen vlerësime serioze, ato mund të kenë aspekte argëtuese ose interesante.

Ju mund të gjeni kënaqësi në sfidat mendore që ato ofrojnë, duke zbuluar pikat tuaja të forta intelektuale, duke krahasuar veten me të tjerët ose duke stimuluar trurin tuaj.

Tani është koha për zgjidhjen!

Numri që mungonte ishte 8.

Urime të gjithë atyre që kanë gjetur përgjigjen e duhur: ju jeni gjeni të vërtetë! Por një pyetje mbetet: sa kohë ju është dashur për të gjetur përgjigjen e duhur?

Për ata që nuk arritën ta kalojnë këtë test IQ, mos u shqetësoni, ne do t’ju ndihmojmë.

Si fillim, diagrami duhej të ndahej në dy pjesë për të formuar dy trekëndësha të mëdhenj. Brenda çdo trekëndëshi, ne gjithashtu duhej të formonim dy trekëndësha me qëllim që të bashkonim tre numra në secilën anë.

Nëse shtoni numrat në trekëndëshin ku përbërësit janë të plotë, do të vini re se ju merrni numrin 17, për të dyja mbledhjet. Bëni të njëjtën gjë në trekëndëshin e dytë të madh dhe zbuloni se cila shifër mungon për të marrë 17.

Për t’ju ndihmuar, këtu është zgjidhja në foto.

TEST/ Një gjeni i vërtetë mund ta përfundojë

të fundit

Arilena Ara feston sot ditëlindjen, nuk do ta besoni sa vjeç mbush këngëtarja

Këngëtarja e njohur Arilena Ara feston sot 26 vjetorin e lindjes. Në këtë ditë të veçantë për të, Ara...

të ngjashëm