Në të vërtetë, kanella është një erëz e pasur me përbërës antioksidues, antibakterial dhe anti-inflamator. Ul kolesterolin LDL, ndihmon diabetin duke ulur glukozën në gjak. Rrit rrjedhjen e gjakut dhe ndihmon në parandalimin e mpiksjes së gjakut.
Ajo përmban hekur, kalcium, mangan, fibra dhe kanellë, substanca kryesore e kanellës që ndihmon me shumë gjëra. Por të gjitha këto gjenden vetëm në kanellën origjinale Kewlan!
Pak nëse ndonjë prej jush që lexon këtë artikull e ka provuar kanellën. Ajo që blejmë në supermarket dhe na shitet si kanellë është në fakt kasia. Një tjetër erëz që i ngjan kanellës, por nuk ka asnjë lidhje me vetitë e saj mrekullibërëse. Në fakt, Cassia është e pasur me një përbërës të quajtur KUMARINË, një substancë toksike që dëmton veshkat dhe mëlçinë në sasi të mëdha.
Kanella origjinale Ceylon vjen nga bima Cinnamomum Zeylanicum dhe ka shkopinj me shumë shtresa që thyhen lehtësisht, ka një ngjyrë më të çelur dhe një aromë shumë të ëmbël.
Cassia ka shkopinj të errët, të trashë, me pak shtresa dhe nuk thyhet lehtë. Ajo eshte e lire dhe e shesin si kanelle se ka edhe emrin kanelle kineze.
Pra, kanella Ceilon nuk është thjesht kanella më e mirë, por e vetmja kanellë që duhet të keni në shtëpinë tuaj.