Vip-Magazine.alVip-Magazine.alVip-Magazine.al
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Reading: Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë
Share
Sign In
Notification Show More
Font ResizerAa
Vip-Magazine.alVip-Magazine.al
Font ResizerAa
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Search
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Vip-Magazine.al > Vip world > Vip kitchen > Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë
Vip kitchen

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

Last updated: June 11, 2024 07:11
2 Min Read
SHARE

“Pastel de tres leches” është emri origjinal i trileçes, marrë emrin nga 3 llojet e qumështit që përdoren për t’u krijuar kjo ëmbëlsirë kaq e shijshme. Ende ka shumë vende që janë në konflikt se kush e shpiku i pari trileçen.

Në Shqipëri kjo ëmbëlsirë shijohet si kudo nëpër botë, prandaj vëmendje amvisa është më e lehtë nga sa ju e kishit menduar…

Përbërësit për pandispanjën :

Lexo edhe:

Si të përgatisni krepa në shtëpi në vetëm pak minuta, ndiqni recetën (VIDEO)
Receta e bakllavasë perfekte ashtu si mjeshtrat e Turqisë
E përjashtuan nga shkolla në klasën e katërt, shkak varfëria. Sot i riu nga Kukësi është pastiçieri më i mirë në Venezia
Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë

250 gr miell,
400 gr sheqer pluhur,
6 vezë,
5 gr vanilje,
125 ml qumësht lope,
1 lugë kafeje gjalpë,
Pluhur pjekës.

Përbërësit për kremin me qumësht:

350 gr qumësht pluhur,
240 ml qumësht i kondensuar,
240 ml pana për ëmbëlsira,
rum (me dëshirë ose jo).
Përgatitja:

Fillimisht përgatisim kekun. Ngrohim furrën në 180 gradë për 10 minuta. Lyejmë tavën më pak gjalpë dhe miell. Tava duhet të jetë e rrumbullakët me një diametër 23×33 cm. Në një tas rrahim të bardhat e vezëve derisa të formohet një krem i butë.

Shtojmë sheqerin gradualisht dhe vazhdojmë rrahjen derisa formohet një masë kompakte. Shtojmë një të verdhë veze që të formohet një krem i butë. Të njëjtën gjë bëjmë me të verdhat e tjera. Shtojmë dalëngadalë miellin, qumështin dhe pluhurin pjekës. Fillojmë i rrahim me shpejtësi që përbërja të mos humbasë volumin. E vendosim në furrë të piqet për 25 minuta. Krem karamelin mund ta blini të gatshëm që t’ia hidhni sipër trileçes suaj.

Bukës i hidhet me ngjyrues? Eksperti zbulon metodën e thjeshtë sesi ta dalloni…

Sa e rrezikshme është furra nëse nuk e pastroni

Ndonjëherë e teprojmë me konsumin e kripës, ja shenjat që e tregojnë këtë…

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë sa keni dëshiruar: Sfera kokosi nga vetëm dy përbërës!

Pite nga fasulja: Është e mirë për racion, por edhe për shtesë të ushqimit

TAGGED:receta e trilecesTrilecre

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Copy Link
Previous Article Temperatura të larta dhe kthjellime, ja si parashikohet moti për ditën e sotme
Next Article Euro vijon në rënie, ja çfarë po ndodh sot me monedhat e tjera të huaja

Stay Connected

235.3kFollowersLike
69.1kFollowersFollow
11.6kFollowersPin
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Emision i ngjashëm me “Big Brother”? Arbana Osmani drejt rikthimit në televizion, këtë herë në Top Channel!
Të famshëm
May 18, 2025
Ç’ndodhi mbrëmë në Goca & Gra? Jozi përplaset me Eglën
Të famshëm
May 18, 2025
Tërmet i fortë në Greqi, dalin detajet e para
Rajon
May 18, 2025
Xheneta tregon se e uroi Gjestin për ditëlindje, ja si reagoi ai
Të famshëm
May 18, 2025

Lexo edhe:

Vip kitchen

Buka që nuk të shëndosh, recetë e thjeshtë dhe e shpejtë

February 26, 2023
Vip kitchen

Ushqimet fatsjellëse që s’duhet të mungojnë në tryezën e Vitit të Ri

December 31, 2022
Vip kitchen

Gjalpë molle për lyerje buke: Mund të përmirësojë shijen e ëmbëlsirave dhe tortave

December 4, 2022
Vip kitchen

Mish i pjekur pule me spinaq: Drekë e mrekullueshme për gjithë familjen

November 19, 2022
Show More
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Vip-Magazine.alVip-Magazine.al
Follow US
© 2025 Vip-magazine.al All Rights Reserved.
  • Vip home
  • Vip Travel
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?