Vip-Magazine.alVip-Magazine.alVip-Magazine.al
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Reading: Pite nga fasulja: Është e mirë për racion, por edhe për shtesë të ushqimit
Share
Sign In
Notification Show More
Font ResizerAa
Vip-Magazine.alVip-Magazine.al
Font ResizerAa
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Search
  • Të famshëm
  • Stil jetese
  • Aktualitet
  • My Bookmarks
  • Rajoni & Bota
  • Vip Travel
  • Vip home
Have an existing account? Sign In
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Vip-Magazine.al > Vip world > Vip kitchen > Pite nga fasulja: Është e mirë për racion, por edhe për shtesë të ushqimit
Vip kitchen

Pite nga fasulja: Është e mirë për racion, por edhe për shtesë të ushqimit

Last updated: February 26, 2023 14:46
2 Min Read
SHARE

Është shtesë e shkëlqyeshme ushqimeve nga mishi, por mund të shërbejë edhe si ushqimi vetëm

Për brumë nevojiten:

– 500 g miell;
– 2 vezë;
– 2 lugë vaj;
– 1 lugë lëng limoni;
– kripë.

Lexo edhe:

Si të përgatisni krepa në shtëpi në vetëm pak minuta, ndiqni recetën (VIDEO)
Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë
Receta e bakllavasë perfekte ashtu si mjeshtrat e Turqisë
E përjashtuan nga shkolla në klasën e katërt, shkak varfëria. Sot i riu nga Kukësi është pastiçieri më i mirë në Venezia

Për fill nevojiten:

– 300 g fasule të zier;
– 2 vezë;
– 2 dcl ajkë të thartë;
– majdanoz;
– kripë;
– piper;
– 2 lugë thërrmija buke.

Për shtesë nevojitet:

– 7 dcl ajkë të dendur të thartë.

Përgatitja:

Brumi: Përbërësit për brumë bashkoni dhe ngjishni derisa të bëhet brumë i butë, i cili nuk ngjitet për dërrase.

Brumin ndajeni në tri petë të cilat do t’i lyeni me vaj, pastaj i lini gjysmë ore të qëndrojnë në dërrasë në të cilën keni përhapur pak miell.

Të tri petët përhapni në petë të hollë dhe lyeni me vaj. Hiqjani skajet e trasha.

Filli: Fasulen zieni dhe shtypeni, pastaj shtoni të gjithë përbërësit e përmendur. Për t’u bërë tretja e dendur shtoni thërrmija buke.

Brumin e përhapur lyeni me fill dhe (me ndihmën e sofrabezit) mbështilleni si krepë.

Njësoj veproni edhe me tri petët e përhapura. Brumin e mbështjellë qiteni në tepsi dhe piqeni rreth 40 minuta në 180 gradë Celsius.

Kur të jetë pjekur, qitni sipër ajkën e thartë, priteni në pjesë dhe shërbeni me sallatë të gjelbër apo me ndonjë sallatë tjetër të thartë.

Pite me fasule: Një specialitet i pazakontë, shija e të cilit do t’ju kënaqë

Bukës i hidhet me ngjyrues? Eksperti zbulon metodën e thjeshtë sesi ta dalloni…

Sa e rrezikshme është furra nëse nuk e pastroni

Ndonjëherë e teprojmë me konsumin e kripës, ja shenjat që e tregojnë këtë…

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë sa keni dëshiruar: Sfera kokosi nga vetëm dy përbërës!

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp Copy Link
Previous Article Buka që nuk të shëndosh, recetë e thjeshtë dhe e shpejtë
Next Article Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë sa keni dëshiruar: Sfera kokosi nga vetëm dy përbërës!

Stay Connected

235.3kFollowersLike
69.1kFollowersFollow
11.6kFollowersPin
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

Vendimi i qeverisë, rritje page dhe ndryshime në strukturën e administratës! Kush përfiton
Aktualitet
June 21, 2025
Finalja e madhe! Ja kush u shpall fituesi i Ferma VIP 2
Tv Shows
June 21, 2025
Këmbimi valutor 21 qershor, me sa blihen e shiten dollari dhe euro, çfarë ndodh me monedhat e tjera
Ekonomi
June 21, 2025
E shtuna nis me diell, por pas mesdite priten reshje shiu në disa zona! Ja sa do të arrijnë temperaturat
Moti
June 21, 2025

Lexo edhe:

Vip kitchen

Buka që nuk të shëndosh, recetë e thjeshtë dhe e shpejtë

February 26, 2023
Vip kitchen

Ushqimet fatsjellëse që s’duhet të mungojnë në tryezën e Vitit të Ri

December 31, 2022
Vip kitchen

Gjalpë molle për lyerje buke: Mund të përmirësojë shijen e ëmbëlsirave dhe tortave

December 4, 2022
Vip kitchen

Mish i pjekur pule me spinaq: Drekë e mrekullueshme për gjithë familjen

November 19, 2022
Show More
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Vip-Magazine.alVip-Magazine.al
Follow US
© 2025 Vip-magazine.al All Rights Reserved.
  • Vip home
  • Vip Travel
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?