Wednesday, June 12, 2024

|

spot_img

Çiftet që janë takuar në internet kanë 6 herë më shumë gjasa të divorcohen, sipas studimit

po lexohet

A ka vërtet rëndësi se si e njeh një çift? Nëse njohja bëhet përmes njohjeve të përbashkëta apo në një dalje apo përmes rrjeteve sociale? Sipas hulumtimeve të reja, ka.

I titulluar “Rëndësia e shoqërisë në martesë”, hulumtimi zbuloi se 12% e çifteve që u takuan në internet ndahen brenda tre viteve të para të martesës, krahasuar me 2% të çifteve që e njohin njëri-tjetrin përmes miq. Pas 7 vitesh të njëjtat statistika u rritën përkatësisht me 17% dhe 10%.

Sondazhi u krye nga Fondacioni Britanik i Martesave dhe firma e sondazheve Savanta ComRes.

“Këto shifra janë mjaft alarmante, duke pasur parasysh popullaritetin e takimeve përmes platformave të rrjeteve sociale. Ata sugjerojnë që çiftet që takohen përmes tyre nuk kanë mbështetje të mjaftueshme, veçanërisht në vitet e para të lidhjes dhe martesës, për të kapërcyer vështirësitë me të cilat përballen”, tha Harry Benson, kreu i hulumtimit.

Sondazhi përfshiu mbi 2000 të rritur të cilët ishin të paktën 30 vjeç dhe ishin martuar të paktën një herë. Që nga viti 2000, takimet në internet janë bërë shumë të njohura dhe tani konsiderohen të pranueshme nga të gjithë. Në fakt, kështu takohen shumica e çifteve sot. Përpara viteve 2000, rreth 2/3 e çifteve takoheshin përmes familjes, punës dhe daljeve si festa dhe klube.

Raporti shqyrtoi dekadën në të cilën çiftet u takuan, moshën dhe profesionin e tyre dhe zbuloi se marrëdhëniet që filluan në internet kishin më shumë gjasa të përfundonin brenda tre viteve të para të martesës. Shanset e divorcit ishin 6 herë më të larta për ata që u takuan në internet.

“Gjetjet tona nuk e minimizojnë apo pakësojnë rëndësinë e takimeve në internet. Por ai nxjerr në pah rrezikun dhe vështirësitë më të mëdha me të cilat mund të përballen njerëzit që martohen me një “të huaj”, pasi nuk kanë informacion të mjaftueshëm apo rrjetin social për të kërkuar mbështetje“, thotë Benson dhe vazhdon: “Këto dallime dhe prova do të lejojnë për ata prej nesh që ofrojnë mbështetje dhe udhëzime për çiftet që konsiderojnë martesën për të synuar më mirë informacionin që kemi dhe për të inkurajuar njerëzit që të fokusohen në ndërtimin e një rrethi shoqëror në vitet e para të martesës.”

Takimi në internet nuk është mënyra e vetme e takimit që ndoshta çon në divorc të hershëm. Sipas studimit 8% e çifteve që u takuan në shkollë dhe 7% e çifteve që u takuan në punë ndahen gjithashtu në vitet e para të martesës.

Gjithashtu, pasi të kapërcehen vështirësitë në vitet e para të martesës, mënyra e takimit të çifteve nuk luan rol në divorc. “Fakti që rreziku shtesë zhduket pas tre viteve të para të martesës thekson rëndësinë e një rrethi të shëndetshëm shoqëror për çiftin”, thekson studimi.

të fundit

E trishtë: Vesa Smolica humbë njeriun e dashur

Këngëtarja dhe ish banorja e ‘BBVA’, Vesa Smolica ka njoftuar që ka humbur një njeri shumë të afërt. SHIKO VIDEON:!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r||(r=function(){(r._=r._||).push(arguments);if(r._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m),l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/u3ivb6u"+(arguments.video?'.'+arguments.video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify(.slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window,...

të ngjashëm