Sunday, February 25, 2024

|

spot_img

“Nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur”, teologu tregon çfarë janë hijet dhe pse i shohim

po lexohet

Teologu Miron Çako ka qenë i ftuar në program televiziv, për të folur për hijet, nëse ekzistojnë apo janë thjesht pjellë e imagjinatës sonë.

Teologu Çako shprehet se hijet ekzistojnë, por nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur, por janë xhindet.

“Disa i thonë fantazma, disa i thonë hije, disa i thonë xhinde. Ekzistojnë, por duhet të dimë se çfarë janë. E para nuk janë shpirtra të vdekurish sepse në momentin kur vdes një njeri, teologjikisht trupi ndahet nga shpirti, trupi shkon në dhe sepse në dhe u mor dhe shpirti njerëzor shkon në dy destinacione. Nëse ai është një njeri besimtar dhe i drejtë, gjykohet nga Zoti dhe shkon në habitatin qiellor që rri me perëndinë, pra i themi parajsë. Në qoftë se është njeri i pabesë, mëkatar dhe ka vdekur si i tillë, ai shkon direkt në burgjet nën tokës që quhet bota e vdekjes. Shpirtrat e të vdekurve nuk qarkullojnë.

të fundit

Artiola Toska feston sot ditëlindjen e saj, nuk do ta besoni sa vjeç mbush këngëtarja

Këngëtarja e këngës popullore e qytetare të Shqipërisë së Mesme si dhe e shumë hiteve Artiola Toska feston sot...

të ngjashëm