Tuesday, July 16, 2024

|

spot_img

Disa shenja paralajmëruese të fenomeneve natyrore që secili prej nesh duhet të dijë

po lexohet

Çdo fenomen natyror e ka një mënyrë paralajmëruese’.

Mund të jetë një ngjyrë qielli e pazakontë, një tingull i çuditshëm, apo edhe jeta e egër që sillet çuditërisht.

Më poshtë keni një listë të shenjave që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni lehtësisht katastrofat dhe të jeni të përgatitur për t’i përballuar ato.

1. Pemë në formë J

Image

Një pemë e lakuar në një “J” është një shenjë e një rrëshqitjeje toke që po afrohet .

Çfarë të bëni : Jini të kujdesshëm për të parandaluar çdo rënie shkëmbi ose shqetësime të ngjashme që mund të shkaktojnë një rrëshqitje të dheut.

Nëse është e mundur, përpiquni të qëndroni në një zonë të sheshtë.

2. Qielli i gjelbër

Image

Ju mund të keni parë qiellin të kthehet në një hije të gjelbër.

Pamja është krejtësisht apokaliptike, por në të vërtetë është një shenjë mjaft e zakonshme e stuhive të fuqishme .

Stuhitë ndodhin kryesisht në mbrëmje, kur drita blu e diellit, të cilën kryesisht e shohim gjatë ditës, ndërthuret me dritën e kuqe, të dukshme gjatë perëndimit të diellit.

Çfarë të bëni : Futuni brenda sa më shpejt që të jetë e mundur.
Shmangni përdorimin e telefonave fiks dhe ujit të rrjedhshëm. Hiqni nga priza pajisjet elektronike.

3. Valët e kryqëzuara

Image

Kur shihni një det të çuditshëm, ka të ngjarë që ekziston një rrymë që fshihet nën sipërfaqen e ujit.

Çfarë të bëni: Qëndroni larg ujit!

Rrymat e pjekura janë mjaft të fuqishme për të tërhequr një person në det dhe për t’i mbytur ato.

Nëse ndonjëherë kapeni në një, notoni paralelisht me bregun për të dalë nga modeli, dhe pastaj në një kënd me bregun.

4. Kafshë që sillen çuditshëm

Image

Kur kafshët kolektivisht vendosin të sillen çuditshëm, kjo mund të jetë një sinjal i një tërmeti .

Sa më afër qendrës sizmike, aq më herët ata e kuptojnë se diçka nuk është në rregull.

Çfarë të bëni : Mos lëvizni, së pari dhe më kryesorja, qëndroni kudo që të jeni, qoftë në një makinë, brenda ose jashtë. Nëse jeni jashtë, shmangni ndërtesat dhe sendet e tjera të larta që të mos ju bien.

5. Elektrizimi i flokëve

Image

Nëse i ndieni flokët e elektrizuara, po vijnë shumë shpejt stuhi dhe vetëtima.

Njerëzit gjithashtu përjetojnë një gumëzhitje të lehtë rreth aksesorëve metalikë dhe një ndjesi shpimi gjilpërash në lëkurë, ndërsa flokëkt ngrihen duke u elektrizuar.

Çfarë të bëni : Gjeni një strehë të mbuluar (jo nën një pemë ose shtyllë telefoni!), Mundësisht diku poshtë. Mbuloni veshët dhe minimizoni kontaktin tuaj me tokën.

Sigurohuni  të hiqni dorë nga gjërat metalike që mund të keni me vete.

6. Re muri dhe re hinkë

Image

Retë e murit janë re të mëdha dhe të dendura që ulen ulët dhe përhapen deri në 5 milje të gjata.

Ato formohen kur ajri i ngrohtë me lagështi ngrihet shpejt dhe zhvendos ajrin më të ftohtë të lagësht sipër, duke bërë që presioni të bjerë.

Nëse reja fillon të rrotullohet, ajo mund të krijojë një tornado. Në mënyrë të ngjashme, retë e hinkës në formë koni mund të shkaktojnë një tornado gjithashtu nëse koni i tyre prek tokën .

Çfarë të bëni : Shmangni dritaret. Të gjithë e dimë që tornadot mund të jenë një prolog i aventurës, por zakonisht, ato janë thjesht një lajm i keq.

7. Unazë rreth hënës ose diellit

Image

Ndonjëherë mund të jeni dëshmitar i një aureole të lehtë rreth diellit dhe hënës.

Drita e diellit ndahet dhe pasqyrohet përmes këtyre kristaleve, kështu që ne mund ta shohim atë si një aureolë aktuale.

Çfarë të bëjmë: Fillimisht, asgjë. Një aureolë është një shenjë se një stuhi është duke ardhur për një ose dy ditë.

Kështu që bëni gjithçka që është e nevojshme për t’u përgatitur për të.

8. Largimi i baticës

Image

Cuanamet ndodhin për shkak të një tërmeti të fuqishëm ose ndonjë lloj tjetër shpërthimi diku në fund të oqeanit.

Ata mund të udhëtojnë jashtëzakonisht shpejt – rreth 500 milje në orë – kështu që ju ndoshta nuk do të shihni një valë që afrohet.

Çfarë të bëni : Lëvizni në brendësi dhe përpiquni të shkoni në tokë më të lartë. Shmangni zonat e mbyllura të ulëta, si luginat dhe çarjet, që mund të tërheqin forcën e ujit që vjen.

9. Kafshët që vrapojnë drejt jush

Image

Nëse shihni kafshë dhe zogj që vrapojnë dhe fluturojnë drejt jush, mund të ketë një zjarr  pas tyre.

Ikja dhe fshehja janë strategji mbijetese për jetën e egër.

Tymi, ajri i nxehtë dhe një erë e ndezur janë gjithashtu shenja të forta të zjarreve.

Çfarë të bëni : Evakuoni menjëherë. Lejoni që kafshët që ikin të kalojnë përmes. Nëse një kafshë ka nevojë për ndihmë, thirrni rehabilituesin e kafshëve të egra.

10. Bora e plasaritur

Image

Kjo mund të sinjalizojnë një ortek që po afron . Këto çarje nënkuptojnë që bora ngadalë rrëshqet. Bora mund të udhëtojë më shpejt se 200 milje në orë dhe është jashtëzakonisht e vështirë të shpëtosh.

Çfarë të bëni : Nëse kapeni në një ortek, përpiquni të dilni nga shpati.

Me ski,udhëtoni për poshtë dhe më pas të devijoni anash. Si mjet i fundit, përpiquni të “notoni”.

Image

Herë pas here, njerëzit mund të vërejnë shpërthime të pabarabarta përgjatë konturit të diellit. Këto rreze të diellit shpesh shoqërohen nga aurora të forta në të gjithë botën dhe janë një  shenjë e një  stuhie diellore . Shkaktohet nga shqetësime në fushën magnetike të diellit: shpërthimet e rrezatimit dhe gazit në sipërfaqen e diellit janë aq masive sa mund të arrijnë edhe në tokë.

të fundit

Rike Roçi në pritje të ëmbël? Ish-banorja e BBV flet për herë të parë pas lajmeve

Pak ditë më parë në media qarkulluan lajme që ngrinin dyshime se Rike Roçi ishte në pritje të ëmbël. Këtë...

të ngjashëm