Për shkak se është i pasur me flavonoide, kakao ka një efekt të favorshëm në elasticitetin e arterieve dhe venave. Gratë që pinin një filxhan kakao të pasur me antioksidantë çdo ditë për tre muaj, kishin lëkurë më të butë, më të shtrënguar dhe më pak të ndjeshme ndaj djegieve nga dielli, sipas një studimi.
Hulumtimet kanë konfirmuar gjithashtu se kakao stimulon trurin për të krijuar endorfina, të cilat çojnë në relaksim dhe lehtësim dhimbjeje. Gjithashtu stimulon sekretimin e dopaminës dhe serotoninës, të cilat rrisin nivelin e humorit. Kjo është përgjigja se pse njerëzit në depresion hanë çokollatë në sasi të mëdha.
Hulumtimet e kryera në Britaninë e Madhe kanë treguar se kakaoja mbron nga sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru. Një filxhan i përditshëm i kësaj pije parandalon formimin e një trombi, pra një mpiksje gjaku, e cila nëse arrin në zemër dhe tru, mund të shkaktojë atak në zemër.