Friday, March 24, 2023

|

spot_imgspot_img

Pse janari është muaji me më shumë pushime nga puna?

Më të lexuarat

Janari është muaji i fillimeve të reja. Kjo mund të nënkuptojë gjithashtu një kapitull të ri në karrierë që mund të hapet pas një pushimi nga puna. Ne u përpoqëm ta sjellim në një mënyrë, por janari është muaji i pushimeve nga puna dhe tashmë shumë kompani, si Amazon, Vimeo dhe Everlane po përgatisin pushime masive nga puna.

Prej një dekade është vërejtur se muaji i parë i vitit është mesatarisht muaji me më shumë pushime nga puna, sipas të dhënave. Një nga arsyet më të zakonshme që ndodh kjo është krijimi i një strategjie të re, që rezulton në shumë riorganizime dhe për rrjedhojë përzgjedhje të njerëzve që do të mbeten në mjedisin e punës.

Një tjetër arsye pse shumica e pushimeve nga puna ndodhin në janar është sepse është muaji i promovimeve dhe shpërblimeve dhe shumë punëdhënës duan të shmangin shpërblimin financiar të stafit. Kështu ata preferojnë të humbasin punëtorë që kërkojnë më shumë dhe të punësojnë të tjerë për gjysmën e pagës.

Nëse jeni të shqetësuar se mund të humbni punën gjatë kësaj kohe, nuk ka arsye për panik dhe frikë, sipas ekspertëve. Mjafton të ndiqni disa këshilla për të “mbijetuar”. Si fillim, pranoni se të gjitha emocionet e forta që dalin nga ju janë krejtësisht normale. Humbja e punës është një nga gjërat më stresuese që mund t’ju ndodhë. Në një studim të 112 punëtorëve, u zbulua se frika për t’u pushuar nga puna është e lartë në listë.

Gjëja tjetër që mund të bëni është të përqendroheni në atë që mund të kontrolloni dhe jo në atë që ju shkakton emocione. Në të njëjtën kohë, duhet të bëni një llogaritje të mirë financiare për të parë se ku qëndroni për çdo rast. Gjëja e fundit që ekspertët ju sugjerojnë të bëni është të mendoni se ku jeni vërtet të mirë, për çfarë jeni më të interesuar dhe çfarë teme në fund të fundit jeni të interesuar t’i kushtoheni.

- Advertisement -spot_img

More articles

rrjetet sociale

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit