Thursday, April 18, 2024

|

spot_img

OBSH ndryshon udhëzimet për mbajtjen e maskës

po lexohet

Ndërsa pandemia vazhdon, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka përditësuar rekomandimet e saj për përdorimin e maskave në zonat ku virusi po përhapet, raporton BBC.

Në përditësimet e saj, OBSH këshillon “që publiku i gjerë duhet të mbajë një maskë jo-mjekësore në ambiente të brendshme (p.sh. dyqane, vende pune të përbashkëta, shkolla) ose ambiente të jashtme ku distanca fizike të paktën një metër nuk mund të respektohet”.

Këshilla shton: “Nëse në ambiente të mbyllura, përveç nëse ventilimi është vlerësuar si adekuat, OBSH këshillon që publiku i gjerë duhet të mbajë një maskë jo-mjekësore, pavarësisht nëse distanca fizike të paktën një metër mund të ruhet”

OBSH gjithashtu propozon mbajtjen e maskës gjatë gjithë kohës në të gjitha institucionet e kujdesit shëndetësor, duke përfshirë vendet e përbashkëta dhe kafeteritë.

Rekomandimet janë ndër ndryshimet më të mëdha në udhëzimet e saj për vendosjen e maskave, të cilat u përditësuan për herë të fundit në gusht.

të fundit

Arrestohet Soni Malaj dhe dy këngëtarë të tjerë, u ndaluan nga policia teksa po performonin në skenë

Këngëtarët shqiptarë Soni Malaj, Don Phenom dhe Sinan Vllasaliu janë arrestuar nga policia zvicerane. https://youtu.be/d25k816hXlk Sipas raportimeve të mediave, artistët do...

të ngjashëm