Wednesday, October 4, 2023

|

spot_img

Nëse nuk i bëni këto gjëra siç duhet, nuk do të humbni kurrë peshë

po lexohet

Organizmi është si një makinë që punon me karburant. Nëse nuk shtoni mjaftueshëm ushqim, do të ketë vështirësi në funksionim. Pra, gjëja më e rëndësishme është të mos anashkaloni vaktet dhe të jeni të uritur. Nëse hani çdo mëngjes, do t’i jepni trupit tuaj një sinjal se jeni zgjuar dhe se duhet të fillojë të funksionojë.

Nga ana tjetër, të ndiheni të uritur do të arrini vetëm një efekt negativ. Kur trupi merr sinjalin se jeni të uritur, fillon të ruajë depozitat e yndyrës në mënyrë që të ketë diçka për të marrë energji më vonë. Pra, harroni humbjen e peshës nëse nuk keni vakte të ekuilibruara, tre vakte kryesore dhe dy meze të lehta.

Kjo nuk do të thotë se duhet të hani tepër, por duhet të hani siç duhet në një pjesë të caktuar të ditës. Gjëja e dytë, por jo më pak e rëndësishme është që të mos futni shumë kripë në trupin tuaj. Kripa do të mbledhë ujë në trup, gjë që do të çojë në ënjtje dhe funksionim jo të duhur të veshkave.

Gjithashtu, pini mjaftueshëm ujë gjatë ditës dhe rekomandohet të paktën dy litra në ditë. Mos hani shpejt sepse do të merrni shumë ajër. Në këtë mënyrë, trupi nuk do të funksionojë mirë, kështu që ushqimi do të grumbullohet, gjë që do të sjellë fryrje dhe gazra.

të fundit

Deklarata e fortë e “Zogut të Tiranës”: Gjysma e shqiptarëve janë gay

Djemtë në Tiranë po kujdesen më shumë për pamjen e tyre sipas një vëzhgimi nga Zogu i Tiranës. Në lidhjen...

të ngjashëm