Friday, March 24, 2023

|

spot_imgspot_img

Mësojeni njëherë e mirë të vërtetën! Pse nuk duhet ta mbushni makinën plot me karburant

Më të lexuarat

Mekanikët duket se kanë rënë dakord me Agjencinë për Mbrojtjen e Mjedisit, e cila ka përshkruar tre fusha kryesore ku mbushja me gaz mund të ketë efekte negative.

Mbushja e gazit dëmton makinën tuaj.

Lawrence Huddleston, pronar i Hud’s Auto Service në Lubbock, Teksas, thotë se mbushja plot me gaz mund të dëmtojë sistemin e grumbullimit të avujve të makinës suaj, i krijuar për të reduktuar emetimet e dëmshme.

Joel Carruso, pronar i Caruso’s Auto Repair në Schenectady, NY, shton se këto sisteme menaxhojnë avujt e karburantit.

Artikulli shkruan se mbushja e rezervuarit të gazit mund të shkaktojë që gazi i lëngshëm të hyjë në kutinë e qymyrit ose filtrin e karbonit, i cili është krijuar vetëm për avull. Gazi në sistem mund të ndikojë në performancën e makinës suaj duke bërë që ajo të funksionojë keq dhe të dëmtojë motorin.

“Kur mbushim tejmbushjen e rezervuarit, ai dërgon të gjithë karburantin e tepërt në kutinë e avullimit/qymyrit dhe i vret jetën atij bombole,” thotë Carruso.

Mbushja e gazit ndikon në xhepin tuaj.

Sipas EPA, stacionet e benzinës vijnë me një sistem të rikuperimit të avullit që – pasi rezervuari i gazit të jetë i mbushur – do të ushqejë avujt e gazit dhe benzinën nga pompa përsëri në rezervuarin e stacionit për të parandaluar që avujt të dalin në mjedis. Pra, çdo gaz i tepërt i pompuar në rezervuarin tuaj për të cilin keni paguar tashmë mund të përfundojë duke u tërhequr përsëri në rezervuarët e depozitimit të stacionit të benzinës.

Avujt e gazit janë të dëmshëm për njerëzit, mjedisin

Huddleston thotë se mbushja mund të shkaktojë derdhjen e gazit në tokë, duke shkaktuar efekte të dëmshme për mjedisin dhe shëndetin e njerëzve. Nëse dëmtoni sistemin e rikuperimit të avullit të makinës suaj, ai nuk do të jetë në gjendje të bëjë në mënyrë efektive detyrën e tij për të mbrojtur njerëzit nga avujt e dëmshëm.

“Ne nuk kemi parë dëmtim në sistemin e rikuperimit të avullit çdo ditë. Por ne e shohim atë mjaft shpesh. Vetëm sigurohuni që të mos e mbushni shumë,” thotë Huddleston.

EPA shton se derdhjet e benzinës mund të kontribuojnë në përkeqësimin e shtresës së ozonit, siç përcaktohet nga Indeksi i Cilësisë së Ajrit.

Pra, ndiqni këshillat e ekspertëve, mos e mbushni makinën plot dhe mbajini disa monedha më shumë në portofolin tuaj.

- Advertisement -spot_img

More articles

rrjetet sociale

- Advertisement -spot_img

Lajmet e fundit