Thursday, June 8, 2023

|

Të harruar në Siri: Çfarë po ndodh me fëmijët shqiptarë atje?

po lexohet

Është kaq e trishtë historia e këtyre fëmijëve shqiptarë që sot kanë mbetur fillikat në kampin sirian të “Al Hol” që pas dërgimit atje para 7 viteve nga babai i tyre Shkëlzen Dumani i cili do të gjente vdekjen vetëm disa muaj më mbrapa si ushtar i ISIS.
Pas humbjes së babait, i vetmi i rritur që u ishte pranë qe gjyshja e tyre e cila së fundmi, pas disa komplikacioneve në zemër do të gjente edhe ajo vdekjen duke lënë krejt të vetëm 2 fëmijët Eva dhe Endri Dumani. 

Daja i tyre Xhetan Ndregjoni është shprehur edhe më herët se në asnjë moment nuk ka hequr dorë nga përpjekjet e tentavitat e shumta që për fatin e keq deri më sot kanë dështuar. Kanë dështuar po ashtu edhe thirrjet e shumta drejt qeverisë shqiptare për të riatdhesuar fëmijët.

Për shtetin duket të jetë më e rëndësishme të derdhen qindra mijëra euro nëpër tendera mes miqsh interesash sesa të financohet për riatdhesimin e më shumë se 50 fëmijëve që krejt të pafaj përfunduan në kampet e një shteti të huaj.

Megjithatë daja i tyre vazhdon të mos dorëzohet duke provuar edhe një herë tjerë që shteti shqiptar të bëjë diçka për ta. Të hënën në orën 17:00 do të marshohet drejt kryeministrisë dhe kërkesa është shumë e qartë: “Ktheni fëmijët tanë në shtëpi.”

Duke folur me nismëtarët e këtij marshimi ata shprehen duke ju drejtuar shoqërisë: “Nëse ju i keni fëmijët tuaj në krahë tani, na ndihmoni të marrim dhe ne tanët”

të fundit

10 ditë nga dasma, Arbana Osmani dhe Eduart Grishaj nisin me “ahengun” (VIDEO)

Arbana Osmani dhe Eduart Grishaj do të martohen së shpejti me një ceremoni private në Toskana Itali. Është bërë e...

të ngjashëm