Shpesh herë nivelet e sheqerit në gjak mund të rriten edhe si pasojë e konsumimit të karbohidrateve, miellit të bardhë, sheqerit të rafinuar etj. Edhe pse gjegjësisht është njohur se “drithërat e shëndetshme” si tërshëra, orizi integral, frutat e larta glicemike si mango, shalqini apo ananasi, ushqimet me niseshte si fasulja apo patatja janë të shëndetshme, në fakt për një kategori të caktuar njerëzish nuk është kështu.
Trupi i çdo njeriu reagon ndryshe në sajë të konsumimit të ushqimeve të caktuara. Kështu nëse për disa “drithërat e shëndetshme” apo ushqimet e tjera që përmendëm më sipër mund të rezultojnë të mira për shëndetin, për disa të tjerë jo, shkruan Shendeti. Kjo për arsyen se kjo kategori njerëzish quhen si intolerantë ndaj karbohidrateve.
Nëse ju vëreni disa nga simptomat e mëposhtme pasi keni konsumuar këto ushqime, atëherë tregon se jeni edhe ju intolerant ndaj karbohidrateve:
Nuk bini në peshë edhe pas këtyre ushqimeve “të shëndetshme”
Ankth dhe depresion i vazhdueshëm
Lodhje e vazhdueshme sidomos pas konsumimit të një vakti të pasur me karbohidrate
Mjergullim i trurit
Oreks i pakontrolluar
Dhimbje muskujsh
Dëshirë e pakontrolluar për ushqime të ëmbla apo për niseshte si makarona, bukë, fasule, patate etj.
Probleme me lëkurën
Rritja e nivelit të sheqerit në gjak
Probleme hormonale
Probleme me gjumin etj.
Në këto raste ju duhet të shmangni bishtajoret, drithërat, frutat dhe perimet e pasura me niseshte të paktën për 2 javë dhe nëse pas këtyre javëve shikoni përmirësime në trup dhe organizëm do të thotë se jeni me të vërtetë intolerant ndaj karbohidrateve.